GVC-16/25 Mercedes Benz Atego 1328

GVC-16/25 Mercedes Benz Atego 1328

GVC-16/25 Mercedes Benz Atego 1328

MERCEDES BENZ Atego 1328 z gasilsko oznako GVC-16/25

(kombinirano gasilsko vozilo)

1. PODVOZJE

je skupne dovoljene teže 13 ton, s stalnim pogonom na vsa 4 kolesa (4×4), z ABS zavorami, zaporo diferenciala, električno nastavljivim in ogrevanim ogledalom na voznikovi in sovoznikovi strani, ogledalom za rampo, širokokotnim ogledalom na voznikovi strani in ostalo dodatno opremo. Motor je ekološko neoporečen s strogo namenskim menjalnikom (1+6) za gasilska vozila, olje menjalnika in pomožni odgon dodatno hlajena, sposobnost vožnje v najtežjih pogojih, maksimalna hitrost preko 100 km/h s polno obremenitvijo. Kabina je podaljšana, spredaj sta 2 sedeža, v podaljšku pa so 3 v vrsti, vgrajeni v nasprotni smeri vožnje.

Vozilo ima ustrezen stalni odgon za črpalko z vgrajeno elektronsko pripravo plina za črpalko. Sklopka je daljinsko vodena pri črpalki.

Vozilo je opremljeno z M+s pnevmatikami.

Vozilo ima primerni večji akumulator, ki se lahko uporablja za dodatno vgrajeno opremo, nameščeno glavno stikalo za izklop vseh dodatno vgrajenih elektroinstalacij oz. porabnikov. Na vozilu je vgrajen hitri priklop za vzdrževanje akumulatorja in tlaka, z vsemi pripadajočimi napravami in instalacijami ter z omogočenim avtomatskim odklopom v primeru izvoza.

2. NADGRADNJA VOZILA

Nadgradnja vozila GVC 16/25 (2+3) za prevoz vode, opreme in moštva je izdelana po DIN standardih 14530 z oznako TLF 16/25, na podlagi tipizacije GZ Slovenije in dodatnimi zahtevami naročnika.

KABINA VOZILA:

posadka vozila: 2+3

V kabini so za sedežem voznika in sovoznika dograjeni še trije sedeži za posadko, obrnjeni v nasprotno stran, z držali za dihalne aparate in dihalnimi aparati tako, da je možnost namestitve IDA med vožnjo.

Zadnji par vrat na kabini je izdelan tako, da je omogočen nemoten izstop iz vozila z nameščenim dihalnim aparatom. V kabini je vgrajenih na primernem in hitro dostopnem mestu pet ročnih baterijskih svetilk, katere so stalno priključene na napajanje zaradi polnjenja.

Tla kabine za posadko so obložena z nedrsno podlogo. Na stropu oz. steni so nameščeni kvalitetni ročaji za oprijem med vožnjo. Vstop posadke v in izstop iz kabine je izveden z osvetlitvijo stopnic.

REZERVOAR ZA VODO IN PENILO:

V vozilu je vgrajen plastični rezervoar za vodo kapacitete 2500 l, z zadostnim številom pregradnih sten, prelivno cevjo, s stranskim prikazom nivoja vode in grelcem, katerega je možno vklopiti po potrebi. Priključek za polnjenje rezervoarja je na lahko dostopnem mestu na desni strani vozila, opremljen z odgovarjajočim ventilom, protipovratnim ventilom in »B« spojko. Praznjenju sta namenjena dva priključka na lahko dostopnem mestu na levi in desni strani vozila, opremljena z odgovarjajočimi ventili in »B« spojkami. Rezervoar ima tudi možnost direktnega izpusta vode.

V vozilu je vgrajen tudi 200 l rezervoar za penilo iz nerjaveče pločevine.

Vsa vgrajena oprema ima vse potrebne ateste.

ČRPALKA:

v smislu enotnega in lažjega ter s tem cenejšega vzdrževanja ter poznavanja upravljanja je vgrajena kombinirana črpalka (normalni in visoki tlak), Rosenbauer NH20, z nazivno močjo črpalke oz. kapaciteto 1800 l/min.

Vklop in izklop črpalke (odgona za črpalko) je možen iz vozniškega prostora (kabine) in zadnje strani, kjer je nameščena črpalka. Vakuum črpalko je možno ročno vklopiti in izklopiti.

Črpalka ima opcijo mešanja penila 3 ali 6% glede na pretok vode ter popolno izpraznitev vode za zimski čas.

Dodatno je vgrajena elektronika za regulacijo konstantnega tlaka s termozaščito. Pri porabi vode se črpalka avtomatsko izklopi.

Armaturno ploščo črpalke sestavljajo vakuummanometer manometra za normalni in visoki tlak, števec časa obratovanja črpalke, kazalnik temperature motorja ter elektronski nivokaz za količino vode.

PROSTORI (BOKSI) ZA OPREMO:

na vsaki strani vozila je nadgradnja izvedena z boksi, kateri se zapirajo z alu roletami, z obvezno izvedbo zaklepanja. Vse dodatno vgrajene ključavnice so biti takšne, da se zaklepajo z enotnim ključem. V boksih levo in desno je nameščena gasilska oprema in orodje, skladno s tipizacijo GZS, v za to izdelana pritrdišča. Med opremo je tudi hidravlično orodje Weber za posredovanje v prometnih nesrečah ter vpihovalec zraka Tempest, vsak s svojim avtonomnim pogonom (bencinski agregat).

V zadnjem zgornjem delu sta montirana dva navijalca za hitro izvlačljive cevi, katera je možno navijati z elektro pogonom ali ročno. Opremljena sta z vodilnimi valji, ki ob njuni uporabi omogočata vodenje cevi izven nadgradnje. Cevi sta visokotlačni, vsaka premera 25mm in dolžine 50 – 60m, ter opremljeni z ustreznimi ročniki.

Vrata na zadnjem delu vozila se izdelana tako, da odprta služijo kot streha ob delu strojnika (odpiranje dovolj visoko, da ne pride do poškodb osebja pri delu z vozilom).

Na prednjem delu se vozila je nameščena fiksna vitla, M 12.000 z ustreznim upravljanjem.

RAZSVETLJAVA:

Vozilo je opremljeno s pnevmatsko raztegljivim svetlobnim drogom višine cca. 3,6 m, opremljenim s kvalitetnima širokokotnima reflektorjema s 1500 W žarnicama, z možnostjo vrtenja okrog svoje osi za 360° na elektro pogon. Vklop reflektorjev in ostalih porabnikov je iz ene komandne plošče. Vklop reflektorjev je izveden posamično. Spust reflektorjev je avtomatski ob sprostitvi ročne zavore vozila. Pri zloženem drogu se reflektorja ne vidita in ni možnosti njunih poškodb pri hoji po strehi vozila.

Posebno dobro je izvedena osvetlitev pri komandni plošči črpalke, oz. prostor črpalke in vseh boksov z opremo. Razsvetljava boksov se prižge avtomatsko ob odpiranju alu rolet.

V rob strehe levo in desno so montirane po tri svetilke za osvetlitev okolice vozila, osvetljen je tudi pohodni del strehe vozila, prižiganje se izvede na skupni komandni plošči.

V vozilu je vgrajen tri fazni elektro agregat moči 7 kW z elektro zagonom na skupni komandni plošči. Izpuh agregata je izveden pod vozilo.

STREHA:

je pohodna, prekrita z alu rebrasto pločevino, obdelana z robom za odtekanje vode, obdana z ograjo, opremljena z zabojem za orodje s pokrovom, pritrdiščem in montirano trodelno alu lestvijo, odgovarjajoče dolžine in možnostjo izvleke s tal, ter drugo opremo. Dostop na streho vozila je omogočen preko lestve, ki se ob neuporabi pritrdi ob steno vozila.

SIGNALIZACIJA:

vozilo je opremljeno z vso potrebno signalizacijo in govorno napravo. Sirene na vozilu so v blok izvedbi, elektronsko vodene in z možnostjo nastavljanja različnih zvokov. Modre luči so montirane na kabini vozila z blic efektom – halogen, spredaj v maski vozila ter zadaj z enakim efektom. Vse luči so vgrajene neizstopajoče, zaščiteno, da so zmanjšane možnosti poškodb.

Vozilo ima tudi svetlobno napravo za opozarjanje in preusmerjanje prometa v zadku nadgradnje zgoraj.

RADIJSKE ZVEZE:

v vozilu je vgrajena 100 kanalna stacionarna radijska postaja, delujoče v sistemu ZARE, z veljavnim dovoljenjem in pridobljeno ID kodo.

Na več mestih so vgrajeni kvalitetni zvočniki za boljšo slušnost, pri črpalki je vgrajen dodatni zvočnik in mikrofon za delo strojnika z radijsko postajo.

ELEKTROINSTALACIJE:

so v vozilu izdelane popolnoma ločeno od osnovnih instalacij.

Na primernem vidnem in dostopnem mestu je vgrajena posebna razdelilna omarica za vse dodatno vgrajene elektroinstalacije. Razdelilna omarica je vidno ločena za napetostni nivo 12 (24) V in napetostni nivo 380/230 V. V omarici sta vgrajena glavna stikala za 12 (24) V in za 380/230 V, s katerima je možno izklopiti vsak napetostni nivo v celoti, ter ustrezne avtomatske varovalke za vse porabnike. Na omarici so vgrajena stikala za reflektorje, razsvetljavo boksov, zunanjosti vozila, vklop grelca za vodo v rezervoarju, zagon elektro agregata itd.

Vsi elementi v razdelilniku, kot stikala na razdelilniku so označeni z napisi, in razdelilnik je opremljen z elektro shemo dejanskega stanja. Predvidena je tudi možnost napajanja iz zunanjega vira, z montiranim natičem.

DODATNA VARNOSTNA OPREMA:

Na zadnjem zgornjem delu vozila je montirana kamera za spremljanje dogajanja za vozilom oz. preglednejšo vzvratno vožnjo, preko vgrajenega monitorja v kabini.

BARVA:

vozilo je v celoti prebarvano v svetlečo rdečo barvo RAL 3024.

Notranjost boksov je v srebrni RAL 9006

Blatniki, odbijači so pobarvani v beli barvi RAL 9010.

Pomožni okvir pa v niansi podvozja.

OZNAČBE:

Vozilo je opremljeno z nalepkami:
– 1 x napis GASILCI na prednjem delu kabine
– 1 x napis GASILCI na zadnjem delu
– 2 x napis GVC 16/25 na vratih vozila ter 2 x napis zavoda