HTRV 1+2 Mercedes Benz Sprinter 416 CDI 4×4

HTRV 1+2 Mercedes Benz Sprinter 416 CDI 4x4

HTRV 1+2 Mercedes Benz Sprinter 416 CDI 4×4

MERCEDES BENZ Sprinter 416 CDI 4×4 z gasilsko oznako HTRV 1+2

(gasilsko hitro tehnično reševalno vozilo)

Gasilsko hitro tehnično vozilo (HTRV 1+2) za posredovanje v prometnih nesrečah in nesrečah z nevarnimi snovmi

Osnovni podatki o karakteristikah in opremljenosti novega vozila.

Operativnim gasilcem zakonodaja iz dneva v dan nalaga nove obveznosti in naloge. Potrebno je stalno izobraževanje, usposabljanje gasilcev, pa tudi dodatno opremljanje za izvajanje teh nalog.

Novo vozilo poganja 5 valjni turbo dizelski motor s 156 konjskimi močmi, po potrebi je gnano na vsa 4 kolesa, za varnejšo vožnjo skrbi ABS zavorni sistem in ASR sistem proti zdrsovanju pogonskih koles, za nas pa je pomemben podatek, da ima preko 2 toni neto nosilnosti.

V kabini je prostor za tri gasilce, nadgradnja pa vsebuje sledečo opremo:

v prostoru za kabino je pritrjena oprema za delo z nevarnimi snovmi, v prostoru nad zadnjo kolesno osjo je 200 litrski rezervoar za vodo, pod nivo tal vozila je vgrajena visokotlačna črpalka, v zadnjem delu je Weber hidravlika, pred njo pa je nameščen 9,6 kW električni agregat, ki z elektriko oskrbuje hidravliko, stolp z reflektorjema in vse ostalo gasilsko delovno orodje, na desni bočni strani je armaturna plošča za delo z visokotlačno črpalko, pod njo navijak s 60 m cevi, še nižje pa 50 litrski kompresor.

V vozilu je vgrajen še svetlobni stolp moči 2x1000W, z možnostjo vrtenja in nagibanja reflektorjev.

Na strehi je dvodelna lestev ter zaboj za orodje in modre luči, kot se že na daleč vidi, pa je vozilo prebarvano v dnevno svetlečo barvo.